Informatie

Klik hier voor onze laminaat webshop.

Wat is laminaat ?

laminaat is een vorm van vloerbedekking die uit langwerpige kunststoffen panelen bestaat.  
Deze delen zijn opgebouwd uit een aantal lagen, van onder naar boven:

De drager: een laag van houtvezelplaat. Die bestaat vaak uit houtvezels met kunsthars (HDF of MDF).  
Het decor: een laag papier met vaak de afbeelding van een houtsoort, maar ook andere motieven zijn mogelijk. Het decor is gedrenkt in melaminehars (een kunststof), waardoor de afbeelding duurzaam wordt.     
Een toplaag: een harde, transparante slijtlaag van melamine. In deze bovenste laag kan ook nog reliëf aangebracht worden, zodat de plank meer (voelbare) structuur krijgt.

Waarom kiezen voor Van Baal Laminaat ?

-  Wij hebben de beste prijs kwaliteit verhouding van Nederland
-  Wij kunnen vrijwel altijd alles uit voorraad leveren
-  U kunt bij ons ook terecht voor de bijproducten
-  Wij staan voor kwaliteit. U kiest bij ons voor Europees toplaminaat 
-  Wij leveren binnen 24 uur
-  Afhalen is per direct mogelijk
-  Wij zijn centraal in Nederland gevestigd
-  Bij ons wordt u snel geholpen
-  Bij ons staat de koffie al klaar voor u. 
 

Van Baal laminaat biedt een selectie meest gekozen laminaten; Trendy, goed en met de juiste prijs-kwaliteitverhouding. Met gevarieerde decors, structuren en uitvoeringen, zoals hout- en steenuitvoeringen, in verschillende kleurstellingen. Ook zijn verschillende toplagen beschikbaar; Zo zijn er laminaten met een mat oppervlak, een meer glanzende toplaag of een moderne chroomstructuur.  Kijk, kies en bestel!
 
Waarom kiezen voor laminaat ?

Met een laminaatvloer kies je voor een vloer met een mooie uitstraling die praktisch is in onderhoud. Daarnaast is een laminaatvloer eenvoudig zelf te installeren, dankzij de innovatieve kliksystemen. Van Baal laminaat levert de meest gewenste laminaatvloeren voor de woonomgeving en licht commercieel gebruik.  
 
Zelf laminaat leggen

Van Baal laminaat is dankzij het gebruik van moderne kliksystemen eenvoudig zelf te leggen. De belangrijkste aandachtspunten bij het leggen van een laminaatvloer vindt u hieronder:

Het laminaat moet 48 uur acclimatiseren in gesloten verpakking, in de te beleggen ruimte bij een temperatuur van minimaal 18C. Bij het acclimatiseren moet het laminaat midden in de kamer liggen, dus niet tegen een wand. De pakken moeten kruislings gestapeld worden, met tussen de pakken een paar centimeter tussenruimte. Dit is nodig om de lucht er tussendoor te laten circuleren.

De basisvloer moet vlak zijn. Het verloop van de vloer mag niet méér zijn dan 3 mm per strekkende meter. Oneffenheden in het vloeroppervlak die groter zijn dan 2 mm moeten worden verwijderd. 

De basisvloer moet bovendien schoon en droog zijn. Is de vloer niet volledig droog, dan moet een dampdicht vochtscherm worden aangebracht onder de ondervloer.

Wanneer een ondervloer van foam of rubber (ondervloermateriaal op rol) wordt gelegd, mag deze niet te dik (niet  > 3 mm) en te verend zijn. Bij gebruik van softboardplaten als ondervloer is dit niet aan de orde; Deze zijn meer stabiel.

Vóór verwerking dient het laminaat gecontroleerd te worden op gebreken. Panelen met gebreken mogen niet verwerkt worden.

De vloer moet voldoende vrij - met 8 à 10 mm afstand - geplaatst worden van wanden en andere vaste objecten in de ruimte, zoals verwarmingsbuizen en drempels.

Voor grotere oppervlaktes moet per 10 strekkende meter een overgangsprofiel worden voorzien. Ook tussen verschillende ruimtes moet een overgangsprofiel voorzien worden met 8 à 10 mm ruimte. Deze dilatatievoegen zijn nodig voor het werken van de vloer. 

Plakplinten mogen uitsluitend bevestigd worden met het dubbelzijdige tape dat is aangebracht op de achterzijde van de plint. Dit is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de vloer voldoende kan werken. Zodra de plakplinten worden gelijmd/gekit of gespijkerd/geniet is dat niet meer mogelijk.

Let op: de hier boven staande instructies zijn algemene instructies die voor het leggen van iedere laminaatvloer moeten worden gevolgd. De verschillende laminaatvloeren zijn uitgerust met verschillende typen kliksystemen. Ieder kliksysteem kent een eigen legwijze. Gedetailleerde leginstructies zijn terug te vinden op de verpakking van iedere laminaatvloer. Om aanspraak te kunnen maken op de productgarantie is het altijd van belang de leginstructies nauwgezet op te volgen.
 
Laminaat & Vloerverwarming

De meeste laminaatvloeren kunnen gelegd worden in combinatie met vloerverwarming. Bij elke laminaatsoort en op iedere verpakking staat duidelijk vermeld of de betreffende vloer geschikt is voor toepassing met vloerverwarming. Controleer dit altijd eerst als u inderdaad vloerverwarming onder uw laminaatvloer wilt installeren. Uiteraard gaan laminaat en vloerverwarming uitsluitend samen indien beide correct geïnstalleerd worden. Vloerverwarmingssystemen die tevens dienst doen als vloerkoeling zijn niet geschikt voor verwerking in combinatie met een laminaatvloer.

Voor correcte toepassing en installatie dienen de hieronder volgende richtlijnen in acht te worden genomen:

De maximaal toegelaten oppervlaktetemperatuur van de laminaatvloer bij gebruik van vloerverwarming is 26˚C. Dit betekent dat het verwarmingsysteem voldoende diep in de ondervloer moet liggen én dat de verwarming niet te hoog mag staan. 

Voorbereiding

Als het gaat om verwarmingselementen die worden ingegoten in de basisvloer, moeten deze minimaal 3 cm. onder het vloeroppervlak liggen.

Vóór het plaatsen van de laminaatvloer moet de vloerverwarming worden getest volgens de richtlijnen van de installateur.

Het vochtgehalte in de dekvloer mag nergens hoger zijn dan 1,5% (volgens CM methode). Is het vochtgehalte hoger, dan moet een dampdicht vochtscherm worden aangebracht.

De te leggen ondervloer voor het laminaat moet geschikt zijn voor vloerverwarming. 

Installatie van de laminaatvloer

Voor installatie van de laminaatvloer dient de vloerverwarming volledig uitgeschakeld te zijn. De vloer mag tijdens de installatie niet warmer zijn dan 18˚Celsius.

Installeer het dampscherm, de ondervloer en het laminaat zoals beschreven in de leginstructies.

Voorzie een dilatatievoeg van 8 à 10 mm aan alle kanten van de vloer en ter hoogte van andere obstakels, zoals deurposten. Voor grotere oppervlaktes moet per 10 strekkende meter een overgangsprofiel worden voorzien. Ook tussen verschillende ruimtes moet een overgangsprofiel voorzien worden met 8 à 10 mm ruimte. Deze dilatatievoegen zijn nodig voor het werken van de vloer.

Inschakelen van de vloerverwarming

De eerste 24 uur na installatie van het laminaat moet de vloerverwarming uitgeschakeld blijven. Pas daarna mag de temperatuur stapsgewijs (5 ˚C per dag) weer opgevoerd worden.

Ook na een langere periode van uitschakeling moet de vloerverwarming altijd stapsgewijs weer worden opgevoerd.

De maximaal toegelaten oppervlaktetemperatuur van de vloer is 26˚C.

Laminaat & Vloerkoeling

Vloerkoeling is in de meeste gevallen toepasbaar bij die laminaatkwaliteiten die ook geschikt zijn voor vloerverwarming.

Vloerkoeling is toepasbaar mits de installatie correct is geïnstalleerd en zodanig is ingesteld dat er geen enkele condensvorming optreedt.

Onderhoud Laminaat

Een laminaatvloer van Van Baal staat garant voor jarenlang woon- en leefplezier. Om optimaal van uw laminaatvloer te genieten is het van belang dat u de vloer op de juiste manier onderhoudt. De volgende onderhoudsadviezen kunnen u daarbij helpen:

Het reinigen van de vloer dient zoveel mogelijk droog te gebeuren. Alleen incidenteel mag de vloer licht vochtig gereinigd worden met een kleine hoeveelheid schoonmaakazijn of ammoniak opgelost in water. Na nat reinigen de vloer altijd nadrogen. Er mogen zeker geen huishoudelijke reinigingsmiddelen of (laminaat)reinigers met voedende bestanddelen gebruikt worden.

De woning dient u te voorzien van voldoende schoon- en droogloopmatten om beschadiging door inloop van zand, steentjes en vocht tegen te gaan.

Gemorste vloeistoffen dient u onmiddellijk op te drogen.

Onder stoelen en andere bewegende objecten op de vloer is het verstandig om viltglijders te plaatsen. Harde of metalen wieltjes van kantoorstoelen en/of ander meubilair dient u te vervangen door zachte wieltjes.

De luchtvochtigheid in de ruimte waar de laminaatvloer ligt, moet tussen de 40% en 70% zijn. Is de luchtvochtigheid lager, dan moet de ruimte bevochtigd worden, is deze hoger, dan is het nodig om deze te verhogen.

Laminaat
Goedkoop Laminaat
Laminaatvloer
Kliklaminaat

Verbindingsweg 10
6674 DL Herveld
(0488) 452231 / 452931
info@vanbaal-herveld.nl