• Winkelmandje

  • Verzendkostennog te berekenen
  • Totaal€ 0,00
  • Afrekenen

Laminaat & Vloerverwarming

De meeste laminaatvloeren kunnen gelegd worden in combinatie met vloerverwarming. Kijk goed op de verpakking, daar staat duidelijk vermeld of de vloer geschikt is om te leggen met vloerverwarming.
De maximaal toegestane oppervlaktetemperatuur van de laminaatvloer is 26 ?. De vloerverwarming moet dus op voldoende diepte in de ondervloer liggen en mag niet te hoog staan.

Volg onderstaande instructies en tips om de vloerverwarming en laminaatvloer goed aan te leggen:

Vloerverwarming

  1. Als verwarmingselementen worden ingegoten in de basisvloer, moeten deze minimaal 3 cm onder het vloeroppervlak liggen.
  2. Voor het plaatsen van de laminaatvloer, moet de vloerverwarming getest worden volgens de richtlijnen van de installateur.
  3. Het vochtgehalte in de dekvloer mag nergens hoger zijn dan 1,5% (CM-methode). Is het vochtgehalte hoger? Dan moet er een dampdicht vochtscherm aangebracht worden.

Laminaatvloer

  1. Kies laminaat dat geschikt is om te leggen in combinatie met vloerverwarming.
  2. Voor de installatie van de laminaatvloer dient de vloerverwarming volledig uitgeschakeld te zijn. De vloer mag tijdens de installatie niet warmer zijn dan 18 ?.
  3. Installeer het dampscherm, de ondervloer en het laminaat zoals beschreven in de leginstructies.

Inschakelen van de vloerverwarming

De eerste 24 uur na het leggen van het laminaat mag de vloerverwarming niet ingeschakeld worden. Na die 24 uur kunt u de temperatuur stapsgewijs (met +/- 5 ? per dag) opvoeren.
Ook als u de vloerverwarming na de zomerperiode weer voor het eerst aanzet, moet de temperatuur op bovenstaande manier opgevoerd worden.

Terug naar overzicht
Europees toplaminaat
Voor 12.00u besteld, morgen in huis
Grote showroom in Herveld
Professioneel advies