• Winkelmandje

 • Verzendkostennog te berekenen
 • Totaal€ 0,00
 • Afrekenen

Tips: Onderhoud Laminaatvloer

Een laminaatvloer van Van Baal Laminaat staat garant voor jarenlang woon- en leefplezier. Niet voor niets geven wij jarenlange garantie op onze laminaatvloeren. Om zolang mogelijk van uw laminaatvloer te kunnen genieten, is het van belang dat u de vloer op de juiste manier onderhoudt.

Onderhoudsadviezen laminaat

 1. Reinig de vloer voornamelijk droog (bijvoorbeeld met een stofzuiger, stofdoek of bezem).
 2. Incidenteel mag de vloer licht vochtig gereinigd worden met een kleine hoeveelheid schoonmaakazijn of ammoniak. Droog de vloer altijd nadat u deze nat heeft gereinigd.
 3. Gebruik geen huishoudelijke reinigingsmiddelen met voedende bestanddelen.
 4. Voorzie uw woning van voldoende schoon- en droogloopmatten om beschadiging door inloop van zand, steentjes en vocht tegen te gaan.
 5. Heeft u iets gemorst op de vloer? Maak dit direct schoon om te voorkomen dat de vloeistof in de planken trekt.
 6. Plaats viltglijders onder bewegende objecten op de vloer en vervang harde of metalen wieltjes van bijvoorbeeld kantoorstoelen door zachte wieltjes. Zo voorkomt u krassen.
 7. Laminaat blijft het mooist in een ruimte waar de luchtvochtigheid tussen de 40% en 70% zijn. Bevochtig de ruimte regelmatig als de luchtvochtigheid laag is en gebruik bijvoorbeeld een luchtvanger als de luchtvochtigheid in huis te hoog is.

Garantie

Op al het laminaat van Van Baal Laminaat is een garantie van toepassing. De garantieduur is afhankelijk van het soort laminaat dat u heeft gekocht. Zowel op de verpakking als in de productspecificaties van het laminaat vindt u de garantieduur van het type laminaat.

Binnen de betreffende gebruiksklasse is er garantie op:

 • Direct zichtbare productiefouten
 • Verborgen productiegebreken (die pas na verloop van tijd duidelijk worden)

Om aanspraak te kunnen maken op de garantie is het uiteraard nodig dat de leg- en onderhoudsinstructies van het betreffende laminaat nauwgezet worden opgevolgd.

Terug naar overzicht
Europees toplaminaat
Voor 12.00u besteld, morgen in huis
Grote showroom in Herveld
Professioneel advies